BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Osteria Cimatori Trenta – un prânz bun

Dimineața ne-a prins pe malul râului Arno, la Ponte Vecchio, iar orele amiezii în vizită la Palazzo Vecchio astfel că la un moment dat foamea și-a făcut apariția brusc. Am lăsat în urmă Piazza della Signoria și am pornit pe străduțe în căutarea unui restaurant unde să ne oprim pentru prânz. Și orașul Florența nu duce lipsă de felurite locuri unde să iei masa.
Vedem mulți turiști delectându-se cu un fel de sandwichuri uriașe și începem să le luăm urma încercând să detectăm sursa. Ajungem unde trebuie – o coadă destul de măricică la I Fratellini, un cunoscut producător de panini din Florența (cu tradiție de pe la 1875). Ne așezăm la coadă, primim un pliant cu cele 30 de sortimente de panini (între 5-8 Euro), afară bate un vânticel rece, foamea ne dă târcoale cu insistență. Până la urmă ne orientăm către un local situat la câțiva pași distanță unde putem să stăm la interior și să savurăm liniștiți ceva de mâncare, adică intrăm la Osteria Cimatori Trenta.
Localul nu e foarte mare, în ușă se afă vitrina cu bistecca (T-bone), urmează o sală mai mare cu bar și un separeu în lateral cu vreo patru-cinci mese. Ocupăm masa liberă din acel separeu, un perete este acoperit cu sticle de vin, altul cu o mare oglindă ce îți creează impresia unui spațiu dublu. Vedem din nou arcadele de cărămidă lăsate la vedere pentru a sublinia vechimea clădirii, precum și tablouri cu imagini alb-negru din istoria orașului. Mesele sunt acoperite cu materiale textile în carouri colorate, este prezentă nelipsita sare, piperul, oțetul și uleiul de măsline.
Primim meniurile tipărite, suntem lăsați câteva minute să alegem după care lansăm comanda. Ni se aduce pentru început un coș cu felii de pâine și un vas de inox cu parmezan ras – gustare inclusă în cei 3 Euro/persoană coperto. Apoi primim rapid o sticlă de apă rece (3 Euro/75 cl), un cocktail Negroni (8 Euro) și un aperitiv Hugo (7,5 Euro). Savurăm apoi felurile principale, sosite în circa 15 minute, fierbinți: lasagna (12 Euro), spaghetti alla carbonara (12 Euro), tagliatelle ai funghi porcini e salsiccia (14 Euro) și o pizza quattro stagioni (13 Euro).
Am citit înainte de a scrie articolul mai multe impresii recente negative la adresa restaurantului, dar noi nu am avut nici o problemă cu atitudinea personalului sau calitatea preparatelor. Noi am fost mulțumiți la momentul vizitei noastre de gustul preparatelor (lasagna super bună, pastele la fel, pizza așa cum trebuie să fie), de mărimea porțiilor și de prețul lor.
Nota de plată se poate achita cash sau card la casa de marcat de la bar. Am vizitat grupul sanitar, totul în regulă și acolo. Am mulțumit personalului și am plecat sătui și încălziți bine, hotărâți să gustăm ceva dulce un pic mai târziu.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 17.04.25 22:40:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@tata123 🔱: Văzând ce ați servit, lasagna, pizza, spagheti, taglatiere mi-am dat seama că ați ales exact produsele atât de cunoscute și specifice Italiei. Ce mi-au plăcut și mie când am fost la Rimini, Bologna și Ravenna acum trei ani.
Să vă fie de bine și ca desert cred că ați încercat altă dată și un tiramisu, nu se compară cu se este pe la noi prin meniuri.
@mprofeanu: Într-adevăr am mâncat câteva preparate foarte cunoscute în Italia. Sunt atât de multe, și atât de gustoase! Desertul a rămas pe altădată... și chiar a fost un tiramisu, dar în altă zi și în alt oraș italian (urmează relatarea).
Mulțumesc pentru vizită și ecou!
@webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 [Trattoria Da Giorgio] Trattoria Da Giorgio, Florența, atmosferă toscană cu mâncare tradițională — scris în 18.07.22 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Unde/ce am mâncat în Florența — scris în 09.05.22 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2015 Ristorante La Lampara — scris în 08.02.15 de korifeus din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2012 Delicios — scris în 16.06.12 de oanaboteanu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2007 Restaurant La Grotta Guelfa - Nu doar pentru turisti — scris în 21.08.10 de LL din BUCURESTI - RECOMANDĂ