ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAR-2025
Familie
PREȚ 82
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    Osteria Cimatori Trenta – un prânz bun

    TIPĂREȘTE URM de aici

     Dimineața ne-a prins pe malul râului Arno, la Ponte Vecchio, iar orele amiezii în vizită la Palazzo Vecchio astfel că la un moment dat foamea și-a făcut apariția brusc. Am lăsat în urmă Piazza della Signoria și am pornit pe străduțe în căutarea unui restaurant unde să ne oprim pentru prânz. Și orașul Florența nu duce lipsă de felurite locuri unde să iei masa.  

    Vedem mulți turiști delectându-se cu un fel de sandwichuri uriașe și începem să le luăm urma încercând să detectăm sursa. Ajungem unde trebuie – o coadă destul de măricică la I Fratellini, un cunoscut producător de panini din Florența (cu tradiție de pe la 1875). Ne așezăm la coadă, primim un pliant cu cele 30 de sortimente de panini (între 5-8 Euro), afară bate un vânticel rece, foamea ne dă târcoale cu insistență. Până la urmă ne orientăm către un local situat la câțiva pași distanță unde putem să stăm la interior și să savurăm liniștiți ceva de mâncare, adică intrăm la Osteria Cimatori Trenta.

    Vizită: martie 2025

    Adresă: Via Dei Cimatori 30

    Web: pe FB

    Localul nu e foarte mare, în ușă se afă vitrina cu bistecca (T-bone), urmează o sală mai mare cu bar și un separeu în lateral cu vreo patru-cinci mese. Ocupăm masa liberă din acel separeu, un perete este acoperit cu sticle de vin, altul cu o mare oglindă ce îți creează impresia unui spațiu dublu. Vedem din nou arcadele de cărămidă lăsate la vedere pentru a sublinia vechimea clădirii, precum și tablouri cu imagini alb-negru din istoria orașului. Mesele sunt acoperite cu materiale textile în carouri colorate, este prezentă nelipsita sare, piperul, oțetul și uleiul de măsline.

    Primim meniurile tipărite, suntem lăsați câteva minute să alegem după care lansăm comanda. Ni se aduce pentru început un coș cu felii de pâine și un vas de inox cu parmezan ras – gustare inclusă în cei  3 Euro/persoană coperto. Apoi primim rapid o sticlă de apă rece (3 Euro/75 cl), un cocktail Negroni (8 Euro) și un aperitiv Hugo (7,5 Euro). Savurăm apoi felurile principale, sosite în circa 15 minute, fierbinți: lasagna (12 Euro), spaghetti alla carbonara (12 Euro), tagliatelle ai funghi porcini e salsiccia (14 Euro) și o pizza quattro stagioni (13 Euro).  

    Am citit înainte de a scrie articolul mai multe impresii recente negative la adresa restaurantului, dar noi nu am avut nici o problemă cu atitudinea personalului sau calitatea preparatelor. Noi am fost mulțumiți la momentul vizitei noastre de gustul preparatelor (lasagna super bună, pastele la fel, pizza așa cum trebuie să fie), de mărimea porțiilor și de prețul lor.

    Nota de plată se poate achita cash sau card la casa de marcat de la bar. Am vizitat grupul sanitar, totul în regulă și acolo. Am mulțumit personalului și am plecat sătui și încălziți bine, hotărâți să gustăm ceva dulce un pic mai târziu.

    Alegeri inspirate!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de tata123 🔱 in 17.04.25 22:40:11
    Validat / Publicat: 18.04.25 03:51:36
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 511 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj
    Adn. FAVORIT

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 Acces în Osteria Cimatori Trenta.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30600 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [18.04.25 07:16:41]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    mprofeanuPHONE
    [18.04.25 07:58:02]
    »

    @tata123 🔱: Văzând ce ați servit, lasagna, pizza, spagheti, taglatiere mi-am dat seama că ați ales exact produsele atât de cunoscute și specifice Italiei. Ce mi-au plăcut și mie când am fost la Rimini, Bologna și Ravenna acum trei ani.

    Să vă fie de bine și ca desert cred că ați încercat altă dată și un tiramisu, nu se compară cu se este pe la noi prin meniuri.

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [23.04.25 11:59:23]
    »

    @mprofeanu: Într-adevăr am mâncat câteva preparate foarte cunoscute în Italia. Sunt atât de multe, și atât de gustoase! Desertul a rămas pe altădată... și chiar a fost un tiramisu, dar în altă zi și în alt oraș italian (urmează relatarea).

    Mulțumesc pentru vizită și ecou!

    @webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Florența? :

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074914932250977 sec
    ecranul dvs: 1 x 1