ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2025
Cuplu
PREȚ 38-70
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    3 experiențe gastronomice de neuitat în Milano

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Am stat destul de puțin în Milano, de aceea nici experiența noastră culinară n-a fost prea bogată. Un bistro, o cafenea și o pizzerie. Totuși, o voi expune aici; cafeneaua, cel puțin, chiar merită o vizită, o să vedeți de ce!

    sei. it (Seitaly Bistro) – Corso Italia 6, deschis zilnic 7:30-23, linktr.ee/Seitaly.bistro, nota 4,0/817 pe Google

    Ne-a fost la îndemână pentru prima cină, doar ce-am ieșit din construcția ce adăpostește Missori Studios, am străbătut piațeta omonimă, am traversat și iată-l, luminos și ademenitor, la parter, pe colțul unei clădiri istorice. Ploaia măruntă, aproape înghețată, oricum nu ne-ar fi dat prea multe șanse să ne îndepărtăm, așa că ne-am bucurat să găsim la doi pași acest local primitor. 

    Am fost întâmpinați cu căldură, la propriu și la figurat și am fost conduși la una dintre mesele libere. Nu era deloc aglomerat, lucru ce ne-a permis să admirăm în voie decorațiunile discrete și mobilierul modern. În capătul încăperii, pe un ecran LCD uriaș, rula un meci de fotbal, cu sonorul în surdină; nimeni nu părea să-i acorde vreo atenție. Per total, o atmosferă aerisită, plăcută.

    Am primit meniuri (care sunt în același timp pad-uri pentru farfurii), oferta nu-i nici vastă, nici foarte sofisticată. Aveam chef de ceva fierbinte, așa că am ales o supă consistentă de pește și fructe de mare, numită în meniul lor guazzetto (20 euro), ceea ce nu-i foarte corect, căci am căutat apoi pe Google și am aflat că acest termen este atribuit mai degrabă unui „sos pe bază de roșii, folosit de obicei cu fructe de mare, dar și cu alte ingrediente, precum carne” ; el provine din zonele de sud ale Italiei. Mă rog, numele ca numele, măcar să fie ce trebuie, iar ospătarul ce mi-a dat toate detaliile m-a asigurat că nu voi regreta. Tati și-a luat calamarata napoletana (18 euro), primul termen fiind atribuit unui tip specific de paste, tubulare și scurte. De băut, câte un draft de bere locală (9 euro bucata!!). 

    Într-adevăr, n-am regretat alegerile făcute, ba, din contră! La supă am primit vreo 3-4 felii de pâine prăjită unsă cu un sos foarte bun, iar consistența și temperatura au fost fix cum le-am visat. Bune și sățioase au fost și pastele lui Tati, asezonate din belșug cu roșii și bucățele de fructe de mare. 

    Citind meniul, mă ispitise un desert de final și n-am putut să mă abțin: cheesecake cu maracuja (9 euro). Mi-a plăcut și forma de prezentare, cu sos de fructe și de vanilie, fructe proaspete și frișcă. Desigur că l-am șeruit cu Tati.

    Nota de plată a totalizat 70 de euro, la consumația propriu-zisă adăugându-se, așa cum se practică în Italia, un coperto de 2,5 euro de persoană. Se poate achita cash sau cu cardul, noi am preferat ultima variantă.

    Rabbit Hole Cafe – Via Giuseppe Mazzini 20, deschis zilnic 10-20, rabbitholecafe.com, 3,9/1910 pe Google

    Se află și mai aproape de Missori Studios, dar în sens invers față de Seitaly. Citisem despre acest loc într-unul din comentariile de pe booking, cineva îl recomanda ca loc de mic dejun, deoarece Missori nu oferă acest serviciu. Și bine am făcut că l-am ținut minte, căci altfel l-aș fi ratat ușor, fiind ascuns într-un gang, de fapt într-o mică galerie comercială, printre tot felul de magazinașe. 

    Ne-am prezentat chiar la ora deschiderii, am fost primii și multă vreme chiar singurii clienți. Asta a fost bine, căci am putut să scotocim peste tot, să ne minunăm și să pozăm în voie, locul fiind cu adevărat un spectacol din punct de vedere decorativ!

    Tematica o reprezintă, precum probabil ați bănuit, o binecunoscută și îndrăgită poveste a copilăriei, Alice în Țara Minunilor. Iar oamenii chiar s-au întrecut în a reproduce atmosfera! Cărți de joc, flori și ciuperci supradimensionate, ceșcuțe de porțelan și ceainice fermecate, iepuri și pisici – toate armonios îmbinate pentru a te transporta în această fascinantă istorie! Mi-e greu să descriu fiecare detaliu în parte, voi atașa fotografii și sper să simțiți măcar un pic din bucuria și încântarea pe care le-am simțit noi acolo! Inclusiv personalul – câteva domnișoare foarte drăguțe – erau costumate în spiritul poveștii, cu fustițe colorate și pampoane. 

    Dar să nu uităm scopul principal al vizitei: prima masă a zilei. Au meniu special în acest sens, adică pot să-ți prepare diverse chestii, precum sendvișuri, omlete și clătite. Sau te poți duce la vitrina cu prăjituri și patiserii și-ți poți alege ceva de acolo. Noi am optat pentru un mic dejun american (15 euro), o porție de millefoglie de pancakes (cu vinete, roșii și mozzarella; 12 euro), un cappuccino (3 euro) și un ceai negru cu aromă de pergamute (5 euro). 

    Cât am așteptat comanda, am pornit a inspecta domeniul. Este o mică sală chiar în fața intrării, antecamera cum ar veni. Pe urmă sala principală, cea în care ne-am aciuat și noi. Și mai au o sală la demisol, acolo sunt și toaletele, decorate și ele în același spirit. Curând-curând a început să se adune lume; o gașcă de 7-8 fete de culoare, vorbitoare de limbă engleză (ceva sportive americane, mi-au lăsat impresia), iar în sala de jos deja se punea de un party de pici. (Până am plecat – cam o oră să zic că am adăstat – greu mai găseai o masă liberă. Iar după-amiază, când ne-am întors din plimbare, deja se stătea la coadă pentru a intra în „gaura iepurelui” !)

    Am primit întâi băuturile; desigur, ceaiul într-un mic ceainic înflorat, asortat cu ceșcuțele delicate, din porțelan. Am primit și mâncarea și, precum procedăm de obicei, am împărțit-o între noi. Micul dejun american a însemnat un ou ochi, bacon și cârnați prăjiți, cartofi pai, pâine și ceva sos, iar chestia cealaltă – un turnuleț format din mai multe straturi de clătite americane și felii de vinete coapte, roșii și mozzarella. Plus ceva sos pesto între ele, plus un pic de salată verde. Foarte bune toate, un bun început de zi ce avea să ne țină până după-amiază târziu.

    Nota a totalizat 38 euro (inclus coperto 1,5 euro de căciulă). Recomand cu recomandare – îndrăznesc să-l plagiez pe colegul @icata!

    Pizzeria Di Gennaro – Via Santa Radegonda 14, deschis zilnic 12-23, ristorantedigennaro.com, 3,9/3041 pe Google

    Se află foarte aproape de Luini, care-mi fusese recomandat de o amică. Luini nu e cârciumă, ci o chestie to go, de unde cumperi panzerotti, un fel de aluat umplut cu diverse, eventual totul prăjit în baie de ulei. Cică n-ai fost la Milano dacă n-ai vizitat Domul și n-ai mâncat panzerotti de la Luini! Din păcate, Luini e închis duminica (deci trebuie să-mi fac iar drum la Milano, n-am încotro!).

    În fine, ne-am consolat cu Di Gennaro, atrași de un imens urs polar (fake, desigur) ce decora vitrina. De fapt, eram chitiți pe pizza, nici n-am mai stat să cercetăm, în Milano pizza n-are cum să fie decât ce trebuie. Înăuntru – cam kitchos, cam multe beculețe și zorzoane, dar locul era destul de plin, semn că se mănâncă bine. Iar noi, după atâtea muzee și „știință” , eram rupți de foame, mai ales că efectul „Rabbit Hole” cam trecuse, aflându-ne de-acum undeva între prânz și cină.

    Meniul conține de toate, nu foarte multe variante din fiecare, dar destule: antipasti, primi, secondi etc, în dulcele stil italian. Noi, v-am zis; ne-am ținut pe poziție: pizza. Eu am ales o parmiggiana (cu mozzarella, vinete coapte și busuioc; 15,5 euro), iar Tati o emiliana (cu sos de roșii, prosciutto și parmezan; 16 euro). Absolut minunate amândouă, dar a mea și mai și! Am băut câte o halbă de bere (7,5 euro), iar la final, în loc de desert, câte un limoncello (5 euro). 

    Total-general = 61,5 euro (inclus coperto 2,5 euro bucata). A fost fain, m-aș mai duce fără emoții. 


    [fb]
    ---
    Trimis de crismis in 12.06.25 19:12:13
    Validat / Publicat: 12.06.25 20:52:39
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 109 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj
    Adn. FAVORIT

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P11 The Rabbit Hole
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [12.06.25 21:09:20]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [12.06.25 21:10:05]
    »

    @webmaster: Mulțam fain!

    Dana2008PHONE
    [13.06.25 10:15:04]
    »

    @crismis: și iar îmi plouă în gură!!! 😋 căci altfel nu se poate la cât patos pui în articolele despre locuri de mâncat răsfirate pe tot globul.

    Rabbit Hole Cafe mă cam atrage mai ales pentru decorul de poveste dar și pentru micul dejun gustos, la o următoare vizită în Milano care se preconizează peste două luni.

    Felicitări pentru articol!

    Călătorii plăcute cu mâncare delicioasă obligatoriu! 😊

    Numai bine! Pa! 😘🤗

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [13.06.25 11:01:45]
    »

    @Dana2008: Ooo, vacanță minunată să ai! Și să nu ratezi Rabbit Hole Cafe! Îți garantez că o să-ți placă!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dana2008
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Milano?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.061913013458252 sec
    ecranul dvs: 1 x 1